Demokratiske virksomheder og forbrugerejede selskaber bidrager til et bredere ejerskab blandt danskerne og større demokratisk indflydelse på erhvervslivet. De demokratiske virksomheder er en oplagt platform for nye generationers iværksætteri og engagement i den grønne omstilling.
Vi hjælper demokratiske virksomheder, fonde og foreninger med at aktualisere det demokratiske fundament. Sammen med bestyrelse, repræsentantskab, direktion, medlemmer og medarbejdere skaber vi nye formater for involvering, der sikrer mere mangfoldig deltagelse og rum til nye generationers indflydelse. Vi revitaliserer de kendte demokratiske strukturer og skaber divers og mere dynamisk sammensætning af bestyrelse og repræsentantskab.
Vi styrker virksomhedens lokale legitimitet og øger det lokale ejerskab blandt kunder, medejere og medlemmer. Vi tilbyder rådgivning, kompetenceudvikling og konkret procesfacilitering i forhold til at invitere nye generationer med helt ind i forbrugerejede selskabers strategiske maskinrum.
case: GEV a.m.b.a. - Ungeinvolvering og bæredygtige fællesskaber 2020-2021
En involverende proces er afgørende, når et nyt initiativ, en fælles mærkesag eller en organisations strategiske retning skal leve og opnå solid opbakning.
Vi designer demokratiske og involverende processer, der fører til styrket engagement og realiserbare initiativer. Sammen med jer udvikler vi kreative strategier, der fastholder motivationen og sætter en realiserbar og tydelig retning for initiativet. Undervejs i processen arbejder vi målrettet med at styrke de involveredes deltagelse og forbundethed ved hele tiden at have fokus på gruppens fælles viden og handling. Vi navigerer tydeligt i komplekse og konfliktfyldte arenaer, og bevarer altid et konstruktivt fokus på det fælles mål. Vi har god erfaring med at anvende byens rum, naturens elementer, lokalets indretning og æstetik som veje til at rammesætte deltagernes samtaler, nytænkning og fælles test af nye initiativer.
Case: Tænketank Danmark VISION 2020 - Bæredygtige fællesskaber i den fælles skole
Case: Opgaveudvalget Indretning af Ungdomsboliger, Gentofte Kommune 2019
Hvis et initiativ skal leve og skabe værdi, må man fra start arbejde med det lokale engagement og ejerskab. Levedygtighed og forankring kræver hybride organiseringsformer på tværs af lokale fællesskaber, foreninger, partnerskaber og netværk.
Sammen kortlægger vi den viden og de ressourcer, der allerede findes i jeres lokalområde eller organisation. Med respekt for det eksisterende finder vi sammen med jer frem til jeres grundlæggende fortælling og motivation for at gentænke det eksisterende eller skabe en fælles forandring. Vi kobler virksomheder, foreninger, kommuner, uddannelsesinstitutioner og civile aktører i lokale fællesskaber om den sag, I brænder for. Vi får øje på nye aktører og partnere, så vi sammen mobiliserer lige præcis dén organisering, der sikrer hver aktørs indflydelse. På den måde sikrer vi i fællesskab initiativets strategiske fundament, opbakning og levedygtighed.
case: 4kommune-samarbejde - et tværkommunalt kompetenceudviklingsforløb
case: Udvikling, facilitering og implementering af Roskilde Festivals årshjul
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes
kontakt@monsoe.dk